Kalle Haglund gästade Kilbolokalen

På söndagkvällen den 15 oktober gästade estradpoeten och ståuppkomikern Kalle Haglund Kilbolokalen med sin enmansföreställning ”Kalle Haglund med ockulta föreställningar”. Han förgyllde höstkvällen med en blandning av humor, poesi, filosofi och en dos sång.

Kalle Haglund väjer inte för livets allra största frågor, meningen med allting, sökandet efter andliga upplevelser och det ockulta. Och när han gör det genom vardagliga betraktelser, berättelser och iscensatta dialoger med allt från new age-drillade yogaledare till gravitationens galjonsfigur Isaac Newton blir det dessutom både vackert och dråpligt roligt samtidigt.

Han fick publiken både att skratta och fundera över det där sällsamma tillståndet när hjärnan inte riktigt kan förklara något som sker: Det flämtande andetaget när man häpnar över ett trolleritrick eller när slumpartade omständigheter i vardagen sammanfaller på ett plötsligt helt häpnadsväckande och oförklarligt sätt. Stunden när det känns som att fötterna lyfter från marken.

Föreställningen arrangerades i samarbete med Riksteatern.

Kommentera