Nyheter

GOTT NYTT ÅR

GOTT NYTT ÅR VILL VI I KILBOLOKALEN ÖNSKA ER ALLA!

NU finns vårens program i evenemangskalender på hemsidan och foldrar och affischer kommer snart att finnas på anslagstavlor och i brevlådorna i närområdet. Vill man ha en programfolder hem i brevlådan är man välkommen att höra av sig, så skickar vi den gärna. 🙂

Passar på att puffa lite för våra två första evenemang för 2018, nämligen JULFESTEN och SÅNGER TILL MAMMA MED SARA ALDÉN OCH MODER JORD.

Traditionsenligt Luciafirandet i Kilbolokalen

Lördagen den 9 december stämde 9 barn från trakten upp till ett stämningsfullt Luciafirande. Barnen som är mellan 6 och 12 år tränade flitigt sångerna under 6st måndagar innan det var dags för firandet inför nära och kära.

Vi från Kilbolokalen vill rikta ett stort tack till alla barn som vill vara med och fortsätta hålla denna tradition levande och såklart även till deras föräldrar som låter oss få låna deras barn under december månad.

Ni är fantastiska, tack för ett fint Luciafirande!

Kärlekens outgrundliga vägar

På söndag 3 december kl. 18.00 kommer Maria Árnadottir och framför i dialog med oss föreställningen Kärlekens outgrundliga vägar.

Kärlekens outgrundliga vägar handlar om lustiga och sorgliga, påhittade och sanna historier om vår starkaste drivkraft, Kärleken. Historierna utspelar sig i olika delar av världen. Det handlar om Kärlekens och livets outgrundliga ödestrådar, allt från skapelsemyten, via hedersmordet på Romeo och Julia, till körsbärsträdens blomning i Pildammsparken i Malmö våren 1983. Det blir mycket humor och eftertanke, varm publikkontakt och en hel del improvisation.

Bokning av biljetter sker via bokning@kilbolokalen.se eller via 0224-70176.

Varmt välkomna till Kilbolokalen och Kärlekens outgrundliga vägar!

 

 

Bo Krister sjöng Sven-Ingvars!

Söndagen den 19 november besökte Bo Krister Kilbolokalen och bjöd på en hyllning av Sven Erik Magnusson.

Under kvällen fick vi höra historier från Sven Eriks liv, Sven-Ingvars folkkära låtar och det bjöds på flera härliga allsånger i Sven Eriks anda.

Igenkännighetsfaktorn var hög och många mindes ungdomstidens musik, vilket gjorde att det sjöngs med från publikplatserna av hjärtats lust. Och i vanlig Kilbolokalen anda bjöds det på gott fika med smörgåsar från Ångbageriet.

Fotograf: Anders Hedlund

 

 

Kalle Haglund gästade Kilbolokalen

På söndagkvällen den 15 oktober gästade estradpoeten och ståuppkomikern Kalle Haglund Kilbolokalen med sin enmansföreställning ”Kalle Haglund med ockulta föreställningar”. Han förgyllde höstkvällen med en blandning av humor, poesi, filosofi och en dos sång.

Kalle Haglund väjer inte för livets allra största frågor, meningen med allting, sökandet efter andliga upplevelser och det ockulta. Och när han gör det genom vardagliga betraktelser, berättelser och iscensatta dialoger med allt från new age-drillade yogaledare till gravitationens galjonsfigur Isaac Newton blir det dessutom både vackert och dråpligt roligt samtidigt.

Han fick publiken både att skratta och fundera över det där sällsamma tillståndet när hjärnan inte riktigt kan förklara något som sker: Det flämtande andetaget när man häpnar över ett trolleritrick eller när slumpartade omständigheter i vardagen sammanfaller på ett plötsligt helt häpnadsväckande och oförklarligt sätt. Stunden när det känns som att fötterna lyfter från marken.

Föreställningen arrangerades i samarbete med Riksteatern.

Kalle Haglund gästar Kilbolokalen 15 oktober

Kalle Haglund med ockulta föreställningar är en vemodshumoristisk monolog om att den som söker, den skall finna. Kalle Haglund är örebroaren som blev komiker, poet, musiker, artist och författare (utan ambition att för den skull skriva den roman som ännu ej är skriven). Han har vunnit SM i Poetry Slam och kommit trea i VM. Han har även skrivit manus till filmen Lycka till och ta hand om varandra och turnerat med Riksteatern med egna föreställningar, exempelvis Vem har lurat barnen? som gjordes tillsammans med artisten Laleh.

Boka din plats på bokning@kilbolokalen.se eller ring 0224-70176

Entré inkl fika: 130 kr (under 20 år 60 kr)

Klockan 18:00

 

VARMT VÄLKOMNA!!

Moa Martinsson startade höstens program

Igår var det premiär för höstens program i Kilbolokalen. Vi gästades av Carita Jonsson och Lizbeth Johansson som tillsammans framförde den musikaliska föreställningen om Moa Martinssons liv.

Med utmärkt skådespeleri, sång och musik fångade de publiken. Kvällens föreställning var mycket uppskattad.

 

Fotograf: Anders Hedlund

 

Bilder från Fäboland

Fotograf: Anders Hedlund